Løvehjerte hamsteriet

Håber du har medbragt en jordnød

Foder er essentielt

Der er mange gode mærker af foder ude i butikkerne, og du vil aldrig gå helt galt i byen, hvis du bare køber noget, der er specifikt lavet til hamster. Dvs. hold dig fra foder, hvor der står at det er til "gnaver" eller hedder ting som "gnaver mix" eller "gnaver foder". De blandinger er som regel af ringe kvalitet og ingredienser, har et meget lavt protein-indhold, der kun er vegetabilsk og er indrettet mere til dyr som marsvin og kaniner.

De er tit billige, men den økonomiske fordel forsvinder, når hamsteren begynder at levne alle de elementer, der ikke forekommer den som værende lækkert eller mad overhovedet.

Et godt foder skal helst indeholde et varieret udvalg af ingredienser, der dækker de rigtige mængder protein, fibre, fedt/carbohydrater, vitaminer, mineraler og bakkes op af en vandflaske med rent vand.

Proteinindholdet skal mindst ligge på 15% og må meget gerne op omkring 18-20%. Når indholdet af protein er højt i et foder, skal indholdet af fedt gerne være tilsvarende lavt, da begge vil foræge hamsterens vægt. Man kan tilsætte masse vegetabilsk protein til en hamsters diæt via nødder, solsikkekerne, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø og bønner. Animalsk protein er også voldsomt populært og kan være fisk (kan dog give hamsteren lidt lugt), kød eller æg i meget små mængder - så længe det ikke er blevet krydret, hvilket er usundt for hamsteren. Flere dyrehandlere samt hjemmesider sælger også tit forskellige tørrede insekter, hvilket er en fremragende kilde til animalsk protein for en hamster. En tørret melorm indeholder f.eks ca. 60% protein og næsten ingen fedt overhovedet.

Hvis hamsteren derimod er blevet lidt rundt i det, kan man tilsætte frisk grønt (så som gulerod), hvilket sænker det overordnede indhold af fedt og protein i diæten og derigennem hamsterens vægt.

 

 

Et godt bundlag er vigtigt

Indsæt tekst

Indsæt tekst

Anbefalet foder

Mr.Johnsons Hamster mix

Hamster Complete

Hamster Crispy / Crispy Müsli

Multifit Hamster

Beapher Xtravital Hamster

JR Farms Hamster-guf

Vitakraft Emotion hamster

Altomin (kræver tilsat protein)

Giftigt og usundt

Chokolade er giftigt

Frugtsyre kan skade hamsteren

Avocado kan fremkalde kræft

Salt, peber ol. bør undgås

Sukkerholdig frugt er usundt

Porre og alle slags løg

Bitre mandler indeholder blåsyre

Rå kartoffel og aubergine

Godt legetøj

I sit bur skal hamsteren have adgang til både motion og adspredelse.

 

 

Et absolut krav for enhver sund guldhamster og der er løbehjulet det mest udbredte valg. Det skal minimum have et diameter på 20cm og gerne lidt mere. Ellers risikerer din hamster rygskade ved at skulle bøje sig unaturligt.

 

 

Der findes maser af godt trælegetøj, der også lader hamsteren gnave og skærpe tænder. Alternativt kan et par fikserede små-grene fra et frugttræ (æbletræ er populært) være gode at klatre og gnave i.

Paprøret fra en køkkenrulle er også godt legetøj og gnaves tit hurtigt i stykker og vil blive anvendt som redemateriale.